De Duitse Bundestag (Shutterstock)

De Duitse Bundestag (Shutterstock)

Uncategorized

Lezing over islamitische christenvervolging in Duits parlement

Sonja Dahlmans

Op uitnodiging van de partij Alternative für Deutschland (AfD) sprak de Amerikaanse islamexpert Raymond Ibrahim het Duitse parlement toe over de wereldwijde christenvervolging. Ibrahim gaf een lezing over de geschiedenis en het heden van islamitische christenvervolging. De lezing dateert van december 2020, maar werd pas onlangs vrijgegeven op zijn eigen pagina.

Ibrahim is Amerikaan van Egyptische afkomst. Zijn familie, Koptisch christelijke vluchtelingen, emigreerde naar de Verenigde Staten waar Ibrahim werd geboren. Hij studeerde af in de geschiedenis van de islam in het Midden-Oosten en dan met name de militaire geschiedenis. Thans werkt hij als schrijver en vertaler. Ibrahim beheerst verschillende talen, waaronder het Arabisch.

Sinds 2011 begon hij met het maandelijks vastleggen van christenvervolging in de islamitische wereld. Ibrahim geeft aan aanvankelijk gevreesd te hebben dat hij voor een maandelijkse rubriek niet voldoende incidenten zou hebben. In plaats daarvan moet hij nu selecteren wat hij wel of niet plaatst, omdat er te veel gebeurt om alles te kunnen rapporteren aan zijn lezers. Hij stelt vast dat het publiek in het Westen zelden iets hoort of leest over christenvervolging. Daarentegen wordt volgens hem elk incident waarbij moslims slachtoffer zijn, breed uitgemeten in de pers. Volgens Ibrahim wordt christenvervolging bewust onder het tapijt geschoven.

Het idee bestaat in het Westen dat islamitisch terrorisme nieuw is en ook dat christenvervolging in islamitische landen nieuw zou zijn. Dit is niet waar, volgens Ibrahim. Volgens hem ligt het aan de basis van de geschiedenis van de islam. Wanneer er over christenvervolging wordt gerapporteerd volgens Ibrahim, gaat het meestal om ‘spectaculaire’ zaken zoals bijvoorbeeld de onthoofding van 21 Koptische christenen in 2015 in Libië. Dit is volgens hem echter slechts het topje van de ijsberg.

Negentig procent van de vervolging van christenen zou volgens Ibrahim gebeuren in islamitische context. “Regeringen verbieden kerken, woedende meutes verbranden kerken en terroristen bombarderen kerken“, stelt Ibrahim. Volgens de sharia mag een kerk niet gerestaureerd of hersteld worden. In Europa zullen dergelijke zaken ook steeds vaker voorkomen voorspelt hij. Men blijft maar volharden in het idee dat dit propaganda zou zijn of islamofobie en dat het Westen zelf debet is aan dergelijke gruwelijkheden vanwege de kruistochten of de kolonisering.

Ibrahim waarschuwt dat met het verdwijnen van de christelijke cultuur en ethiek in Europa we een opleving zullen zien van islamitische agressie. Afgelopen week werd bekend dat antichristelijke haatmisdrijven in Europa van 2019 tot aan 2020 zijn gestegen met 70 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Lezing over islamitische christenvervolging in Duits parlement”

  1. Het is echt niet moeilijk op wat inzicht te krijgen in de islamitische denkwijze. Ze zijn daar tegen beter weten in overtuigd van hun eigen groot gelijk, hoewel het overduidelijk is dat de islam een foute godsdienst is, en willen de alleenheersers over de wereld worden. Andere godsdiensten en de belijders ervan moeten dus “geneutraliseerd” of zelfs geëlimineerd worden, met alle mogelijke middelen. Leugens en wreedheden zijn toegelaten. Onverdraagzaamheid en bekrompenheid ten top.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen