In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Procureur-generaal de la Serna: “Maffia nemen het land over”

Redactie PAL

Volgens procureur-generaal Ignacio de la Serna, de voorzitter van het college van procureurs-generaal van ons land, neemt de maffia traag maar gestaag ons land over. Dat brengt Business AM. Hij pleit voor een grootschalige herfinanciering van justitie.

Volgens de la Serna zijn de autoriteiten op bepaalde plaatsen niet meer in staat om de georganiseerde criminaliteit op een goede manier aan te pakken, waardoor deze vrij spel krijgen. Hij geeft daarbij het voorbeeld van Brussel en Antwerpen. “We zien in deze dossiers dat afrekeningen plaatsvinden waarbij mensen worden onthoofd, in stukken gesneden, folterkamers… Dat gebeurt bij ons. Niet elders. Wat we ook zien is dossiers waarmee corruptie gemoeid is binnen het gerechtelijk apparaat en de politie. Infiltraties. Eens er veel geld mee gemoeid is wordt alles zeer gewelddadig.”, aldus de magistraat.

Sky ECC

Een jaar gelden slaagde de politie erin om het versleutelde systeem van Sky Global te kraken. Dat bedrijf maakt speciale smartphones, die vooral in het criminele milieu worden gebruikt. Door de operatie werden zo’n 2.400 verdachten geïdentificeerd. Het probleem is dat er niet genoeg politiemensen zijn om alle pistes die uit het onderzoek naar voor kwamen te onderzoeken. Daarvoor zouden ongeveer 500 agenten extra moeten worden aangenomen.

Volgens de la Serna beweegt er niet veel op politiek vlak omtrent de problematiek doordat de maffia zo onzichtbaar is. “Het probleem is dat het onderwerp van de maffia politiek weinig interessant is.”, stelt de la Serna. “Verkeersveiligheid, winkeldiefstal, dat zijn zaken die zichtbaar zijn. Die leveren politici stemmen op. De maffia, wie heeft daar last van? Enkel de meest kansarme mensen.”

Lokale politie verkeerde aanpak 

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, stelde eerder dat hij de problematiek in zijn stad wil aanpakken door meer lokale politie in te zetten. “Dat is een belangrijke strategische fout.”, vindt de procureur-generaal. “Denken dat je dit soort criminaliteit kan bestrijden door lokale politieagenten in te zetten, neen… Het is niet haar rol en ze wordt er niet voor opgeleid. Er is een Albanese maffia actief, een Colombiaanse, een Italiaanse… Kleine buurtdealers oppakken moet uiteraard, maar dit soort organisaties aanpakken vergt professionals. Dat moet op federaal, zelfs internationaal, liefst Europees niveau gebeuren.”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Procureur-generaal de la Serna: “Maffia nemen het land over””

  1. Lokale politici doen aan kortetermijndenken en idem dito strategie, want ze willen resultaten zien via de stembusgang.
    De grote aanpak is voor de hogere overheid die er kennelijk niet al te wakker van ligt.

  2. Die man heeft overschot van gelijk.
    De vraag is in hoeverre de politici financieel in de watten gelegd worden door die onzichtbare mafia.
    Dat zou voor hem een mooi initiatief zijn om, in die hoogste kringen verkerend, de netwerken bloot te leggen maar dan riskeert hij waarschijnlijk zijn hachje.

  3. Zou dit dan allemaal kunnen gebeuren zonder dat sommige op strategische plaatsen residerende PoCo-politici een hand boven de hoofden der drug maffiosi houden of een politiek-correct ontaarde paravent rond hun maffia fratsen dulden of zelfs (helpen) plaatsen ?

  4. Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, stelde eerder dat hij de problematiek in zijn stad wil aanpakken door meer lokale politie in te zetten. “Dat is een belangrijke strategische fout.”, vindt de procureur-generaal. “Denken dat je dit soort criminaliteit kan bestrijden door lokale politieagenten in te zetten, neen… Het is niet haar rol en ze wordt er niet voor opgeleid(sic).

    Volledig eens met de procureur-generaal. Bij deze heeft Bart De Wever bewezen dat burgmeesters totaal niet geschikt zijn om zich te bemoeien met het veiligheidsbeleid op dat niveau.

  5. Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, stelde eerder dat hij de problematiek in zijn stad wil aanpakken door meer lokale politie in te zetten. “Dat is een belangrijke strategische fout.”, vindt de procureur-generaal. “Denken dat je dit soort criminaliteit kan bestrijden door lokale politieagenten in te zetten, neen… Het is niet haar rol en ze wordt er niet voor opgeleid(sic).
    Volledig eens met de procureur-generaal. Bij deze heeft Bart De Wever bewezen dat burgmeesters totaal niet geschikt zijn om zich te bemoeien met het veiligheidsbeleid op dat niveau.

  6. Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, stelde eerder dat hij de problematiek in zijn stad wil aanpakken door meer lokale politie in te zetten. “Dat is een belangrijke strategische fout.”, vindt de procureur-generaal. “Denken dat je dit soort criminaliteit kan bestrijden door lokale politieagenten in te zetten, neen… Het is niet haar rol en ze wordt er niet voor opgeleid(sic).
    Volledig eens met de procureur-generaal. Bij deze heeft Bart De Wever bewezen dat burgmeesters totaal niet geschikt zijn om zich te bemoeien met het veiligheidsbeleid op dat niveau.

Plaats een reactie

Delen