Geen rokjes meer, maar genderneutrale broeken op Britse school

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Geen rokjes meer, maar genderneutrale broeken op Britse school

Carl Deconinck

Een middelbare school in Tiverton, in het Verenigd Koninkrijk, heeft een opvallende beslissing genomen. Meisjes zullen er geen rokjes meer mogen dragen. Tot op heden mochten ze dat wel doen, maar vanaf volgend schooljaar wil men “een meer genderneutraal beleid” voeren. Volgens de directie droegen vele meisjes te korte rokjes.

De school maakte de beslissing, samen met enkele andere wijzigingen aan het reglement, recent bekend in een nieuwsbrief aan de ouders. Daarin staat te lezen dat “ouders tevreden zullen zijn om te horen dat het grootste deel van het schooluniform ongewijzigd blijft, met de uitzondering dat vanaf september alle studenten een broek zullen moeten dragen”.

In de lokale media valt te lezen dat ouders zich zorgen maken over de wijzigingen. Ze zouden niet gecontacteerd zijn geweest en vinden dat de verandering eenzijdig wordt opgelegd. Toch zet de school door. Volgens de directie is het “tijdrovend en frustrerend” gebleken om de regels binnen de school te handhaven. “In november hebben we de ouders geschreven over onze bezorgdheid en verwachtingen ten aanzien van rokken. In januari hebben we een aantal bijeenkomsten over rokken gehouden met alle jaargroepen, waarbij we hen adviseerden dat we zouden overstappen op een beleid waarbij alleen broeken gedragen worden, tenzij het uniformbeleid naar behoren werd nageleefd.”

Jongens mochten rokjes dragen

“Ons huidige beleid heeft het mogelijk gemaakt dat meisjes broeken dragen, wat velen al doen, en dat jongens rokken kunnen dragen als ze dat willen. Broeken standaardiseren ook hoe onze leerlingen zich kleden, zodat we ons kunnen concentreren op wat we als ons hoofddoel beschouwen: leren.”

De school meent ook dat broeken een goedkopere optie zijn. Bovendien werkt ze aan een project “om meer opties te vinden die tegemoetkomen aan de persoonlijke vraag naar kleding die duurzaam en eerlijk is geproduceerd”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

24 gedachten over “Geen rokjes meer, maar genderneutrale broeken op Britse school”

  1. Waarom verplicht dat rotbestuur niet direct om een boerka en volledig gezichtsluier te verplichten voor de meisjes (wat zijn dat voor wezens???). Woke en islam samen. Heel heel erg zou mijn grootvader gezegd hebben voor al die onzin.

  2. Het kalifaat U.K. degenereert verder en verder , gelukkig voor ons was er de Brexit. Laat hen gerust verrekken in hun “splendid isolation” met die onnozele beremutsen en andere beschimmelde folklore tradities, “plat” fluitjesbier, “fish & chips”, een overjaarse queen, die haar zoon van 74 het koningschap misgunt en hun bleke, aartslelijke vrouwen met of zonder sproeten. Het zotste is hoe hun gebrek aan articulatie door te spreken met een “stiff upperlip” beschouwd wordt ; “it is not a way of speaking, it is a way of being” HAHA WOEHOEHAHA,. Een spraakgebrek verheven tot culturele levensstijl ? Hoe onnozel kan men dan wel zijn ?

  3. Ik ken die school niet, maar durf er gif op innemen dat het een wokie-pokie “Public School” is. Dit kan niet in de (dure) “Private Schools”, die er bij ons ook zullen komen.

  4. Uit de aangehaalde verklaringen van de school kan je nergens afleiden dat het over “gender” of “woke” gaat, wel over te korte rokken. Een uniform is duur, velen beginnen met een midi-rok (bestaat die uitdrukking nog?), na een groeischeut wordt het een minirok. Daar kan je nog een beetje bij helpen door de bovenband een paar keer om te draaien en dan show je je ondergoed. Leer meisjes trucen kennen!
    Waarom deftige kledij dadelijk geassocieerd wordt met woke en gender, begrijp ik niet. Zeker in een gemengde school, met foto’s op smartphones om mee te pesten, vind ik het geen slecht idee als iedereen een pantalon draagt. Een uniform moet zijn wat het woord zegt: uniform. In de betreffende school wordt er teveel van afgeweken en dus komen er strengere maatregelen.

  5. Pff…en als ze dan een rokje aandoen, dragen ze er een short onder die tot aan de knieën komt. Waar is de goeie oude tijd dat we kortgerokt en (soms) sliploos vooraan postvatten in de klas? Gniffel
    gniffel….. #f¥ckgendergekkies

Plaats een reactie

Delen