"Onze soldaten moeten Noord-Frankrijk binnenvallen en mensensmokkelaars doodschieten"

Illustratiebeeld Shutterstock

Uncategorized

Oud-hoofdredacteur The Sun: “Onze soldaten moeten Noord-Frankrijk binnenvallen en mensensmokkelaars doodschieten”

Carl Deconinck

Kevin MacKenzie, de voormalige hoofdredacteur van de populaire Britse krant The Sun, heeft een wel heel pittige mening geuit over hoe het Verenigd Koninkrijk moet omgaan met de migratiecrisis en met mensensmokkelaars.

MacKenzie was te gast bij het mediakanaal GB News. Daar discussieerde hij met een panel over de migratiecrisis. In 2022 zijn er al 11.000 asielzoekers het kanaal overgestoken met kleine bootjes. Dat onhoudbaar en de Britse regering probeert daar oplossingen voor te vinden, onder meer met het Rwanda-plan dat asielzoekers moet afschrikken om de oversteek te wagen. Maar voorlopig is het effect van dat plan minimaal en Europese rechters verhinderden al de eerste vlucht.

Niet hopen op goede EU-relaties

Daarom besprak het panel eventuele andere opties om het Verenigd Koninkrijk te beschermen tegen de migranteninvasie. MacKenzie wees er op dat de Britten niet moeten hopen dat goede relaties met de EU veel zullen helpen. Volgens hem zou er niemand nog de gevaarlijke oversteek maken indien de vluchten naar Rwanda zouden plaatsvinden. Geen mens zou die tocht maken om dan 4.000 mijl verder te eindigen, onderstreept hij, soms zelfs terug in de regio waar ze vandaan komen.

“We hebben een enorm probleem. Het ganse Midden-Oosten en grote delen van Afrika wil naar West-Europa. De Fransen, de Duitsers, niemand zal ons helpen. Wat ik voorstel is: we moeten enkele van onze troepen halen en we moeten naar Frankrijk gaan en zeggen dat we de noordkust van Frankrijk gaan binnenvallen en de mensensmokkelaars doodschieten.”

“Wat extreem”

De rest van het panel reageerde afwijzend op het idee. De panelleider vond het voorstel “wat extreem”. MacKenzie was echter niet van de wijs te brengen. Aan het huidige tempo van de massamigratie zal het land volgens hem “wegzinken” in de zee. MacKenzie benadrukte dat er nu al problemen zijn rond huisvestiging en onderwijs. Kevin MacKenzie schreef bij The Sun al veel stevige, rechtse stukken en nadien maakte hij enkele opvallende keuzes toen hij voor televisie ging werken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Oud-hoofdredacteur The Sun: “Onze soldaten moeten Noord-Frankrijk binnenvallen en mensensmokkelaars doodschieten””

  1. De nationale veiligheid van Engeland wordt bedreigd vanuit Frankrijk. Een vermits de Franse overheid lijdzaam de asielmaffia, in Noord-Frankrijk, laat begaan bevindt Engeland zich in staat van wettige zelfverdediging. We kunnen het vergelijken met de Engelse aanvallen op de Franse vloot in Mers-El-Khebir (Algerije) in juli 1940. Toen vreesde Winston Churchill dat Vichy Frankrijk de Franse vloot zou afstaan aan de Duitsers en stelden de Engelsen een ultimatum: de Franse vloot vrijwillig overleveren aan Engeland of aangevallen worden door de Engelse vloot.

  2. Oei, deze hadden we niet zien aankomen, een oorlog tussen frankrijk en England.
    Eens men toch bezig is kan men beter flink doorgaan, het steekt niet op een oorlog.
    Op den duur gaan ze Ben nog van het scherm moeten smijten om tijd te maken
    voor ‘onze man op het slagveld’.

  3. Onze voorouders zagen vroeger en migranten zien nu, nog steeds ‘den Oever / Dover’ in de verte liggen. Inderdaad mensen proberen steeds hun leven te verlengen en daarom gebeurt migratie voornamelijk naar het westen, dus mee met de zon. Als we nu, evengoed als vijfduizend jaar geleden, aan kaap grijsneus, of kaap witneus staan zien we in de verte het eiland liggen. Reeds sinds 3000 jaar voor onze tijd, voeren mensen heen en weer tussen het continent en het eiland. Zo is de continentale taal, die van Bergen op Zoom tot de zuidelijke Zoom ( la Somme) gesproken werd, ook op het eiland gebracht. Daarom zeggen de eilanders nu ‘ where is mother?’ ‘my sister milks the cow, she sit on a stoel’ ‘ my uncle thrinks gin from his flask’ natuurlijk heeft de engelse taal zich sindsdien ontwikkeld en werden er sinds Willem de Veroveraar in 1066, veel latijnse woorden ingebracht. Niettemin gaat de oorsprong van oud Engels terug op oud Diets, meegebracht vanuit de streek van Boonen en Kales.

Plaats een reactie

Delen