Italiaanse hoogleraar haalt uit naar links na demonisering Meloni: "Het delegitimeren van de tegenstander is een techniek van totalitaire partijen"

Shutterstock

Exclusief voor abonnees

Italiaanse hoogleraar haalt uit na demonisering Meloni: “Delegitimeren van de tegenstander is techniek van totalitaire partijen”

Carl Deconinck

De verkiezingsoverwinning van de rechtse Fratelli d'Italia zorgt voor zure reacties aan de internationale politieke linkerzijde. De verwijzingen naar het fascisme en Mussolini zijn legio. Giuseppe Parlato, hoogleraar geschiedenis en gespecialiseerd in het fascisme vindt dat het genoeg is geweest en dat men beter stopt met die vergelijkingen. De gerespecteerde academicus waarschuwt in de krant ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Delen