Iraanse gemeenschap protesteert tegen regime ayatollahs en Revolutionaire Garde

Bron: Twitter

Uncategorized

Iraanse gemeenschap protesteert in Brussel tegen regime ayatollahs en Revolutionaire Garde

Wannes Neukermans

Maandagvoormiddag hebben (sympathisanten van) de Iraanse diaspora in Brussel geprotesteerd tegen het huidige regime. Er is veel aandacht voor vrouwenrechten en de gewelddadige repressie van de protestacties. Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken waren er zo’n twintigduizend demonstranten aanwezig.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Zweden zijn verschillende bussen met Iraniërs vertrokken richting Brussel, om zich uit te spreken tegen het regime in de Islamitische Republiek Iran. De ayatollahs regeren er, met hulp van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG), op enorm gewelddadige en repressieve wijze.

(Lees verder onder de tweet.)

Terreurlijst

Op hun protestborden eisen de betogers dat Iraanse diplomaten worden teruggestuurd en ambassades gesloten worden, de executies door het regime stoppen en er geen uitleveringsverdragen meer worden afgesloten met Iran.

De Iraanse Revolutionaire Garde is door de Verenigde Staten al op de terreurlijst gezet en voor N-VA, die met Darya Safai en Theo Francken vertegenwoordigd zijn op de manifestatie, moet ons land het voortouw nemen om dat in Europa ook te doen. Het Europees Parlement heeft daartoe al een motie goedgekeurd.

(Lees verder onder de tweet.)

De IRG steunt terreurorganisaties zoals Hamas en Hezbollah en voert zelfs aanslagen uit op Europees grondgebied. Zo was Assadollah Assadi, die in België in de gevangenis zit omdat hij een aanslag beraamde op een bijeenkomst van Iraanse oppositieleden in Parijs, opgeleid door de Iraanse Revolutionaire Garde.

Ambassades sluiten

Het was ook de IRG die de Belg Olivier Vandecasteele heeft opgepakt, om een ruildeal voor Assadi te forceren. Volgens de federale regering heeft ons land weinig drukkingsmiddelen, maar dat klopt volgens de demonstranten vandaag niet.

Zij pleiten bijvoorbeeld voor het weghalen van alle Europese diplomaten uit Iran, zoals dat in 1992 na de Mykonos-moorden ook gebeurde. “Na die diplomatieke druk zijn er twintig jaar lang geen Iraanse aanslagen meer gepland of uitgevoerd in Europa”, vertelde Theo Francken (N-VA) daar eerder over.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/opperbevelhebber-dreigt-voor-gevolgen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Iraanse gemeenschap protesteert in Brussel tegen regime ayatollahs en Revolutionaire Garde”

  1. Op 19 augustus 1953, pleegden de USA en GB een staatsgreep tegen de democratische regering van de Iraanse premier Mohammamad Mosadegh. Zijn vermeend misdrijf in de ogen van de Westerse gangsters: hij maakte een einde aan de diefstal van energiebronnen (olie) door Westerse maatschappijen.

Plaats een reactie

Delen