Oud-Kamervoorzitters ontvingen in totaal 1,249 miljoen euro "onwettige" pensioenextra's

Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA). Belga

Uncategorized

Ondanks negatief advies wil Kamer pensioenextra’s terugvorderen: moeilijke en dure procedure volgt

Wannes Neukermans

Het Bureau van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, dat moest adviseren of het de onwettige ‘pensioenextra’s’, die onder meer oud-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA) en enkele hooggeplaatste ambtenaren hebben ontvangen, zou willen terugvorderen, stelt dat de juridische procedure te duur en te onzeker zou zijn. Toch hebben de parlementsleden besloten om de extra’s terug te vorderen.

Het bureau had kunnen kiezen om de huidige onwettige pensioenregeling te behouden, op te heffen of in te trekken. Bij een intrekking had de Kamer de gelden kunnen terugvorderen, maar men wil enkel voor een opheffing gegaan. Die geldt dus voor de toekomst. “Schandalig dat men geen poging zou doen om onwettig ontvangen belastiggeld terug te vorderen”, oordeelt fractievoorzitter Barbara Pas (VB). “Wat ons betreft moet elke onrechtmatig verkregen cent teruggevorderd worden.”

Daarnaast vraagt Pas aan de Kamer om een strafrechtelijke procedure in gang te zetten. “De Kamer moet zich burgerlijke partij stellen en klacht indienen bij het parket”, oordeelt de Vlaams Belang-politica. “We mogen geen schrik hebben van procedures.”

Uiteindelijk bleek dat de Kamerleden geen schrik hadden van die procedures. “Onze instelling heeft een voorbeeldrol, zeker in deze complexe tijden van crisis en wantrouwen jegens de Staat”, klinkt het in een persmededeling van Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS). “Met de beslissing die vandaag genomen werd wordt een duidelijk signaal afgegeven: wij laten het hier niet bij en zullen de nodige procedures opstarten om de onrechtmatig betaalde bedragen terug te vorderen.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/oud-kamervoorzitters-ontvingen-in-totaal-1249-miljoen-euro-onwettige-pensioenextras/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Ondanks negatief advies wil Kamer pensioenextra’s terugvorderen: moeilijke en dure procedure volgt”

  1. Dus voor de belastingbetalende en afgeperste burger door de corrupte poliZiekers, een boete gekregen, niet betalen en ze mogen ze ook niet invorderen wegens te duur, zo niet discrimineert de Roverheid de burger maar ja, dat doen ze al jaren.

  2. ik ben de laatste 23 jaar van mijn karriere kleine zelfstandige (eenmanszaak) en heb ooit eens 2.50 € te weinig belastingen betaal , ik moet mij bij de ingave van het bedrag , op Home Banking misschreven hebben , daarvoor heb ik een aangetekend schrijven bekomen, De Maffia van de wedstraat , mag 100 000 € onterechte pensioenen aan zichzelf uitkeren ,overdadige salarissen aan zichzelf uitbetalen , Sjoemelen in de Subsidies en ga zo maar door
    Wraakroepend die Vivaldi bende

  3. U (en ik ) betaalt dus liever een dure procedure met weinig kans op slagen die uiteindelijk meer kost dan op kan leveren? Dat men liever eens uitzoekt hoe/door wie die regeling er is gekomen en onderzoekt naar gelijkaardige bonussen

  4. De gewraakte uitbetalingen worden gecatalogiseerd als pensioenen boven het maximumpensioen. Teveel betaalde pensioenen kunnen maar zes maanden teruggevorderd worden. Een rechtszaak is weggegooid geld. Alleen de advocaten worden hier beter van.

  5. Een brief met notie teveel betaald bedrag, een postzegel erop en maandelijks inhouden op het pensioen. Hoe moeilijk kan dat echt zijn.
    Wanneer iemand overleden is en teveel pensioen gekregen heeft dan verdwijnt dat teveel betaald pensioen zeer snel van de rekening van de overledene.
    Waarom zou het in dit geval zo moeilijk zijn?

  6. Beste Homunculus. Uw reactie is precies waar de belastingen op hopen! Zij geven u een totaal onterechte herziening van maximaal €15000 omdat ze weten dat als je daartegen procedeert je bijna evenveel kwijt bent aan de advocaat en de gerechtskosten. Ik kan het weten, bij mij is het gebeurd. Maar ik heb er toch een rechtszaak van gemaakt, alleen al omdat ik weiger bestolen te worden door die wettelijk benoemde dieven! Zelfs de baas van de FOD belastingen geeft toe dat ze “fouten” maken maar zegt dat hij dat aanvaard omdat ze hun cijfers moeten halen. (Artikel in HLN). Dus ja, ik betaal liever alles aan een dure procedure dan ze te laten stelen door die dievenbende! En het zijn mensen zonder ruggengraat die dit alles als brave schaapjes laten gebeuren en betalen die ervoor zorgen dat de belastingdienst dit kan blijven doen!

  7. Politici die samenspannen om zich in bende op kennelijke illegale wijze te verrijken ten koste van de staatsfinanciën. Kan iemand mij uitleggen waarom de verdachten niet worden aangehouden door een onderzoeksrechter?

Plaats een reactie

Delen