Vader stopt relschoppende zoon in koffer van auto | PAL Tweets

Zuhal Demir. Belga

Uncategorized

Federale overheid belegt pensioengeld niet meer in fossiele energiesector: “Ons milieu en onze gezondheid winnen”

Wannes Neukermans

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) meldt dat de federale overheid niet langer aanvullend pensioengeld voor niet-vastbenoemde ambtenaren kan beleggen in de fossiele energiesector. Samen met minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) meldde ze dat een klein deel van de middelen belegd werden “in bedrijven die het klimaat schade toebrengen”.

De ongeveer 27.000 federale niet-vastbenoemde ambtenaren hebben recht op een aanvullende tweede pensioenpijler. De premier daarvan worden door de federale overheid geïnvesteerd, tot voor kort onder meer in bedrijven actief in fossiele energie. Dat is nu verleden tijd, meldt De Sutter. Volgens ministers De Sutter en Lalieux werd een klein deel van de 102 miljoen euro in fossiele energie geïnvesteerd.

“Het aanvullend pensioen en het pensioensparen van werknemers zijn in ons land alles samen goed voor een gigantisch bedrag. Als dat geld niet naar de grote vervuilers gaat, winnen ons milieu en onze gezondheid”, legt De Sutter uit.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/herman-de-croo-geraakt-door-heisa-over-pensioenextras-heel-mijn-leven-overal-pinten-getrakteerd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Federale overheid belegt pensioengeld niet meer in fossiele energiesector: “Ons milieu en onze gezondheid winnen””

  1. Ha, ze gaan dus meer beleggen in ‘hernieuwbare’ energie. Al eens berekend hoeveel netto financieel rendement windmolens opleveren? Niet vergeten mee te verrekenen: back-up centrales (op fossiele brandstof) voor als er geen wind of de molen stuk is, vernieuwen van versleten molens (windmolens in mijn buurt al twee keer in nog geen twintig jaar) met milieuschade door niet-recycleerbare onderdelen, constant brokken, reparaties en onderhoud, landschapsverminking (maar pas op als ge als burger iets verandert aan uw gevel of een verharde oprit aanlegt), dode vogels enz..
    Gelukkig draaien windmolens vooral op subsidies opgehoest door de werkende Vlaming, anders waren die pensioenen er allang doorgedraaid.

Plaats een reactie

Delen