Uncategorized

Uw Mening over de klimaatverandering is verdeeld

PAL

Alle (westerse) landen doen inspanningen om de klimaatverandering een halt toe te roepen en/of om zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Sommige partijen pleiten voor een ganse ommezwaai en zwaaien met doembeelden, andere partijen stellen dat er niets aan de hand is. Uit de vorige Vraag van de Week blijkt dat de mening van de PAL NWS-lezer over de klimaatverandering verdeeld is.

51 procent van de respondenten stelt dat de huidige klimaatmaatregelen geen nut hebben. Zij willen dat die maatregelen op de schol gaan en dat er meer ingezet wordt op kernenergie, dijkvorming… Drie procent vindt dat de huidige maatregelen niet verregaand genoeg zijn en dat er dringend drastisch ingegrepen moet worden.

Ja, we hebben er alle belang bij om af te stappen van fossiele brandstoffen. Al was het alleen maar om onafhankelijk te worden van bedenkelijke regimes”, reageert Paul. “Maak ik me zorgen over het klimaat? Niet echt. Het klimaat en de aarde overleeft de mens wel.”

Slechts één procent van de respondenten stelt dat de huidige klimaatmaatregelen al veel oplossen. 44 procent vindt dat er geen reden is om ons zorgen te maken. Zij vinden de huidige maatregelen overbodig. “Veel meer dan over de klimaatverandering maak ik me zorgen over de gevolgen van de waanzinnige maatregelen die nu genomen worden”, stelt Jan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Uw Mening over de klimaatverandering is verdeeld”

  1. Moesten die beperkende maatregelen wereldwijd van kracht zijn,zou ik me daar nog een beetje in kunnen vinden.Maar bijv. China,een land met meer dan 90% van de totale oppervlakte van de EU,wordt zonder scrupules door z’n leiders veranderd in een maanlandschap om de EU ‘groene waanzin’ van figuren als Frans Timmermans e.d. te voeden.Het ‘klimaatneutrale Europa’ is een utopie,de natte droom van klimaatactivisten die niet WILLEN beseffen dat er andere regio’s moeten opdraaien voor hun dogma.En terwijl Vlaamse boeren gewurgd worden door het stikstofakkoord,zorgt de oostenwind voor een toevoer van stikstof van het Duitse Ruhrgebied die in geen 100 jaar te verwerken valt……Domme Demir..

  2. Toch nog 44% die na jarenlange mediamarteling en hersenspoeling niet gehypnotiseerd werden. Er is namelijk geen enkele IPCC klimaatmodel, ooit uitgekomen. Alle doemsdag data van Al Gore, Greta Thunberg ed, zijn verlopen, er gebeurde geen knijt. Het einde van de wereld werd al honderden keren voorspeld. De zeespiegel stijgt gwn stilletjes 20cm/100jaar. Snap je hoe ridicuul het klinkt wanneer je weerman niks zegt als het te koud is voor de tijd van het jaar, maar zegt dat “het de warmste dag ooit is”, in amper 190j en er 365 dagen in een jaar zijn om mensen bang te maken. Is gwn zwendelarij.

  3. Zou “men” dan toch eindelijk het licht beginnen zien ? Het klimaat is altijd in beweging. Ijstijden, subtropische perioden,… De hamvraag is: hoeveel van de huidige verandering is door toedoen van de menselijke activiteiten. Indien (ik herhaal: indien) wij een groot aandeel in de veranderingen zouden hebben moeten ALLE mensen samen reageren. De Europese maatregelen alleen zijn een druppel op een hete plaat. Dus in dat geval moeten de Annuna´s en Greta´s van deze wereld eens van hunnen tak gaan maken in Afrika, China, Indië, Brazilië, enz. Good luck !

  4. Mij verwondert het ook dat het er nog zo veel zijn. Het AGW-sceptische standpunt komt simpelweg niet meer aan bod in de mainstream media en het onderwijs, je kan geen natuurdocumentaire meer bekijken of de opwarming wordt erbij gesleurd, en zelfs in de rechtse pers (inclusief hier) is de teneur eerder klimaatrealistisch dan klimaatoptimistisch. Beste Pal NWS, laat ook eens de sceptici aan het woord aub!

  5. Natuurlijk moeten we onze omgeving netjes houden en de natuur, het dieren- en plantenrijk koesteren. Recent was ik nog West Afrika, man, man ! .. toon daar eens beelden van de menselijke omgeving, dan zie je dat wij ‘bleeke avondlanders’ in vergelijking met ginds, onze omgeving koesteren als engelen.

  6. Zee spiegel stijging. Wie kent ze nog ? de twee Duinkerkse regressies en -transgressies. Sinds onze jaarlelling en dat is amper 2000 jaar, is de zee al twee maal terug getrokken en daarna opnieuw het land ingedrongen. De rijkdom van de Lage Landen binnen het getijden gebied van de oceaan, is precies de klei afzetting die er gebeurt. De zee zelf hoogt het land stilletjes op. Sinds 400 jaar is men dát gaan verhinderen door ‘inpoldering’. Men wietp dijken op en dringt zó de zee stilletjes terug. De eerste dijkjes waren amper 60cm, nu zijn ze 16m hoog.
    Wat ook vergeten wordt is dat klei, door zijn eigen massa gecompacteerd wordt. Doornikse blauwe hardsteen, met cronoyden is daar het tastbaar bewijs van : zeeklei die tot gesteente werd samengedrukt. Voor de ebbe & vloedzone, is er op langere termijn maar één oplossing. d
    Deze is : een drieslag indeling maken. Met tussenperioden van ongeveer 100 jaar, de zee in 1/3 van de Polder opnieuw toelaten. Na 100 jaar, dit gebied opnieuw bedijken en er op de rijke klei afzetting landbouw starten. Het derde/ derde wordt dan voor 100 jaar voor bewoning en industrie ingericht. Dit drieslag stelsel wordt om de 100 jaar gewisseld. Zo kan de zee het land ophogen. Het mooiste voorbeeld is ‘het Verdronken Land van Saeftingen’ dat steekt nu boven het springtij niveau uit, dus tijd om opnieuw om het opnieuw in te dijken. Lager gelegen Polders moeten opnieuw voor 100 jaar aan de zee gegeven worden.

Plaats een reactie

Delen