James Franco. Foto Shutterstock.

James Franco. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Acteur James Franco geeft #MeToo-zaak toe: had seks met studentes

Ruben Notteboom

Acteur James Franco kwam onder vuur te liggen tijdens een #MeToo-schandaal, omdat hij seks zou hebben gehad met jonge studentes op zijn eigen acteerschool. In 2017 beweerden vijf vrouwen in de Los Angeles Times dat James Franco zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Twee jaar na de beschuldigingen moest hij zich verantwoorden voor de rechtbank. Twee van de vrouwen spanden samen een rechtszaak aan wegens seksueel misbruik. Ze beweerden dat Franco zijn machtspositie misbruikte om de vrouwen expliciete seksscènes te laten oefenen. Hij ontkende alle feiten.

James Franco geeft seks met studentes toe

In de Amerikaanse podcast The Jess Cagle Podcast geeft hij nu wel toe dat hij seks heeft gehad met studentes. “Dat was niet met vrouwen uit die specifieke klas, maar in mijn rol als docent heb ik in die jaren wel seks gehad met studentes, en dat was fout,” zei hij in de podcast volgens NOS.

Hij zegt dat hij een seksverslaving had en hij het deed voor de kick of ego-boost. Hij erkent dat het fout was, maar kan zijn daden niet terugnemen. Daarnaast had hij problemen met loyaliteit tegenover een partner, waardoor hij veel leed heeft veroorzaakt.

Minnelijke schikking

De rechtszaak is geëindigd in het voordeel van de aanklagers. Beklaagde James Franco is akkoord gegaan met een minnelijke schikking. Hij moet 2,2 miljoen dollar (1,94 miljoen euro) betalen aan de slachtoffers. Het geld zal verdeeld worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Acteur James Franco geeft #MeToo-zaak toe: had seks met studentes”

  1. 1) Enerzijds: Hij kan zijn “daden niet terugnemen”. Zeer juist, alleen Professor Barabas kan dat met zijn teletijdmachine.
    2) Anderzijds (daar gaan we weer): Het lijkt mij dat het de klagers ook een beetje om centen te doen is. Eerlijker zou zijn om in dergelijke gevallen de advocaten- en gerechtskosten ten laste van de veroordeelde te leggen en genoegen te nemen met zijn openbare bekentenis. Men kan natuurlijk zeggen dat het geld naar de ‘goede doelen’ gaat en dan is hun spaarkous weer netjes gevuld.

Plaats een reactie

Delen