Kamerlid Hans Verreyt (VB) hekelt mysterycalls: "Grote stap richting verklikkersmaatschappij"

Vlaams Belang-Kamerlid Hans Verreyt. YouTube

Uncategorized

Kamerlid Hans Verreyt (VB) hekelt mysterycalls: “Grote stap richting verklikkersmaatschappij”

Ward Van Meensel

De zogenaamde mysterycalls, een manier om discriminerende werkgevers in de val te lokken, zullen worden aangescherpt. Aanleiding hiervoor zijn de zwakke resultaten die deze mysterycalls opleveren. Volgens Vlaams Belang-Kamerlid Hans Verreyt zet de regering hiermee “grote stappen richting een verklikkersmaatschappij”.

Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft aangekondigd de praktijktests bij sollicitaties, de zogenaamde mysterycalls, aan te scherpen. De verstrenging komt er omdat de huidige vorm van de myster calls nog geen resultaat opleverde. “Iedereen verdient een eerlijke kans op een job, en discriminatie is vaak moeilijk te bewijzen. De vorige regering werkte daarom een systeem van controle via mystery calls uit. Dat blijkt in de praktijk echter helemaal niet werkbaar”, aldus Dermagne in De Morgen.

Een aantal juridische problemen met de mysterycalls zullen nu ook definitief weggewerkt worden. Voorheen gebeurden de praktijktests enkel na een klacht. Nu zullen inspecteurs de mogelijkheid krijgen om op eigen initiatief te handelen. Deze inspecteurs zullen nu ook niet meer geconfronteerd worden met mogelijk strafbare feiten. Mysterycalls konden voorheen beschouwd worden als strafbaar. Bij zo’n praktijktests werd er geregeld valsheid in geschrifte vastgesteld, wat zwaarder doorweegt dan de beschuldigingen van discriminatie zelf.

“Stasipraktijken”

Vlaams Belang-Kamerlid Hans Verreyt reageert scherp op de beslissing van de socialistische minister. “Paars-groen zet met dit soort stasipraktijken grote stappen richting een verklikkersmaatschappij”, aldus Verreyt.

Verreyt maakt zich in een reactie aan PAL NWS sterk dat de Vlaamse werkgever geen mensen uitsluit op basis van afkomst, maar enkel op basis van vaardigheden. “In Vlaanderen hebben we 3 tot 4 procent werkloosheid. Dat toont dat werkgevers niet discrimineren op basis van afkomst en etniciteit. Zeker niet als de potentiële werknemer in kwestie de Nederlandse taal beheerst en een diploma heeft”, aldus Verreyt. Hij schuift de creatie van de mysterycalls in de schoenen van de Zweedse coalitie, waar onder andere N-VA deel van uitmaakte. Volgens Verreyt kunnen werknemers die toch worden geweigerd wegens hun huidskleur zeer makkelijk een andere job vinden op de Vlaamse arbeidsmarkt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Kamerlid Hans Verreyt (VB) hekelt mysterycalls: “Grote stap richting verklikkersmaatschappij””

  1. Hans. Ik vind mysterycalls een uitstekend idee. niet om werkgevers op stang te jagen, maar om advocaten, notarissen, journalisten en politici te testen op hun onkreukbaarheid. Om te meten hoe vatbaar ze zijn voor omkoping. De resultaten moeten dan natuurlijk snel en heel duidelijk on-line te zien zijn. Op die manier ben ik vóórstander van mysterycalls.

  2. Wat de linkiewinkies niet bevalt is dat er te weinig gevallen van discriminatie op de arbeidsmarkt blijken te zijn. Ondertussen verzinkt blauw almaar dieper in het linkse drijfzand.

  3. Mensen worden niet gediscrimineerd op basis van huidskleur. Maar worden niet aangenomen omwille van hun onkunde op professioneel als op taalkundig vlak. Daar ben ik van overtuigd. Ondanks de chocolademousse van D’Haeseleer hebben de mensen geen probleem met kleur, maar wel met onbekwaamheid en onaangepastheid aan onze Westerse waarden en normen. Voor deze laatste komen we toch op niet?

  4. ‘Linkse’ leerkrachten verklikken is uiteraard geen probleem voor het Vlaams Belang.
    De nazaten van de ex-VMO ers die bij het Vlaams Belang zetelen kennen nochtans alles van een verklikmaatschappij. Aufmachen!

  5. Typisch voor de Vivaldioten: een situatie creëren om de bevolking tegen elkaar op te zetten, want zolang ze onder elkaar vechten, vechten ze niet tegen hun waardeloos Vivaldi-beleid!

Plaats een reactie

Delen