De Moor: “Met Europees migratiepact zou aantal asielzoekers in België twee derde lager liggen”

Nicole de Moor. Photonews

Uncategorized

Gerolf Annemans: “Bij het ontstaan van België zijn we in een verkeerde staat terechtgekomen en we waren te lomp en te arm om er iets aan te doen”

Wannes Neukermans

In ‘Momentum’, het laatste boek uit de reeks ‘De Ordelijke Opdeling van België’, geeft Europees Parlementslid Gerolf Annemans (VB) aan een aanhanger van het Groot-Nederlandisme te zijn. “Historisch gezien zijn we bij het ontstaan van België geflurkt en in de verkeerde staat terechtgekomen”, vertelt hij daarover in een interview met ’t Pallieterke.

“Ik heb mijn kritiek op de Europese Unie, maar ik ben geen bekrompen mens.” Daarom is een Vlaams-Nederlandse samenwerking een logische zaak, volgens Annemans. “Ik weet dat het meest evidente grotere verband een samenwerking met Nederland is.”

Bij de splitsing van de Nederlanden is Vlaanderen volgens Annemans in de verkeerde staat terechtgekomen. “We waren te lomp en te arm om er iets aan te doen en bovendien waren we katholiek. Destijds een belangrijk element, dat door de secularisering volledig is weggevallen”, besluit Annemans.

Lees hier het interview met Gerolf Annemans:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Gerolf Annemans: “Bij het ontstaan van België zijn we in een verkeerde staat terechtgekomen en we waren te lomp en te arm om er iets aan te doen””

  1. Zoals Nederlands Limburg en Nederlands Noord-Brabant bij huidig Vlaanderen of huidig Vlaanderen zoals het is? Het is niet duidelijk in je antwoord? Waar ben je bang van? Nederlanders op zich of de Nederlandse politiek? Huidig Vlaanderen leeft al 200 jaar in harmonie met onze Noorderburen. De Nederlanders die over onze grens kwamen wonen voerden geen taalstrijd, ze assimileerden zonder uitzondering, de dialecten zijn naadloos op de grens en Nederlanders verkiezen nu al massaal onze medische zorg, horeca en bouwsector om Vlaams te wonen. Elke grensgemeente in de Noorderkempen en Limburg is aanzienlijk rijker geworden van de interactie met Nederland en het voelt eerlijk gezegd fijn om een vertroebeling in de grensstreek te hebben. Als Vlaanderen de deregulering van openingstijden en nachtwerk van Nederland zou overnemen, in combinatie met Zeebrugge en Antwerpen, is het een win-win voor iedereen. Elke provincie houdt nog steeds “Vlaams” voor Brabant en Limburg. Oost en West Vlaanderen houden dezelfde naam uit respect voor de Vlaamse beweging die na al die decennia van terrorisme, spot, chantage en vernedering ons Christelijke erfgoed met de Vlaamse identiteit koppelde. Wij zijn allemaal Vlaams nu net zoals Friesland haar eigen vlag wappert onder Nederland en haar eigen TV in Fryslain heeft. Niet iedereen is zo een eikel als een revolutionaire Waal.

  2. Dat VL arm was, heeft er zeker toe bijgedragen dat we er bekaaid af zijn gekomen. Maar de grootste schuldigen zijn de VL politici geweest (en er zijn er nog steeds zo) die om persoonlijke redenen meeheulden metde franskiljonse machthebbers. Hoe lang nog?

  3. Inderdaad, maar ons Vlaanderen is inmiddels niet meer “te lomp en te arm” om
    nu wel te kunnen ontsnappen aan dat tricolore juk zodat onze Vlaamse enkelrichting “solidariteit”(sic) geldkraan naar de wiegende hangmatten over de taalgrens eindelijk eens dichtgedraaid zal kunnen worden.

Plaats een reactie

Delen