Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Vooruit wil crèche verplichten

Guus van Betten

Vorige week barstte een heus lenteoffensief los. Niet dat van het Oekraïense leger, maar wel van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau die het ene voorstel na het andere lanceerde. Het laatste idee uit de koker van de socialist betreft de kinderopvang, dat deels gratis moet, maar ook verplicht.

In juni houdt Vooruit een congres in Plopsaland. In de aanloop daarnaartoe lanceerde voorzitter Rousseau alvast enkele opmerkelijke voorstellen, waarmee hij zowel tegenstanders als medestanders met verstomming sloeg. Zo opende hij vorige week de deur naar een beperking van werkloosheid in de tijd. Als het van Rousseau afhangt, zullen langdurig werklozen een door de overheid aangeboden basisbaan moeten accepteren als ze op eigen kracht niet aan een job geraken. Een paar dagen later kregen huismoeders in het Nieuwsblad een veeg uit de pan, want Rousseau vindt dat thuisblijven om voor de kinderen te zorgen geen geldig excuus is om niet aan de slag te gaan. Ook over de kinderopvang bracht Rousseau een scherp idee te berde.

Iedereen naar de kinderopvang

De problemen in de kinderopvang zijn genoegzaam bekend: het tekort aan opvangplaatsen en de gepeperde rekening stellen veel jonge ouders voor moeilijke keuzes. Neem daar nog de wantoestanden bij in sommige crèches en een hervorming dringt zich op. Dat laatste is althans de conclusie van Conner Rousseau. Ook andere motieven spelen mee. Zo hoopt hij de ongelijkheid in het onderwijs weg te werken, taalontwikkeling en sociale competenties te stimuleren, alsook de stijgende kinderarmoede een halt toe te roepen. Met een forse investering van twee miljard euro dient dit alles bereikt te worden. Een hervorming van de kinderbijslag en van de erfbelasting moet het nodige geld opleveren.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/05/consternatie-over-voorstellen-conner-rousseau/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Guus van Betten staat in het onderwijs en volgt voor PAL mee de politiek op met een bijzondere interesse voor onderwijs.

4 gedachten over “Vooruit wil crèche verplichten”

  1. Zoals al vermeld. Ik kan hem wel begrijpen maar hij wil de olifant in de kamer vermijden, zelfs niet benoemen. Het probleem ligt hem in het feit dat zelfs na 3 generaties dezen die ingevoerd werden om voor onze pensioenen te zorgen, het niet doen en zich beperken tot alleen maar kinderen op de wereld zetten. Zelfs de peuterschool en kleuterschool wordt overgeslagen en zo kennen ze enkel hun eigen taaltje en de hun eigen normen en waarden, meestal islamitische denkpatronen. Problemen komen dan in het lager waar deze kansenparels al door de mand vallen, en waarvoor het M decreet werd uitgevonden. Dit betekende al de neergang van ons onderwijs en het terugvallen van ons land in de rankings. Het idee deze kinderen al van heel jonge leeftijd in de kinderopvang te hebben, om ze onze taal te leren en vooral onze waarden te leren is goed, maar mag niet veralgemeend worden naar alle kinderen. Om de niet werkende zelf opvoedende moslima dan over de streep te halen, wil hij 130 dagen gratis, dus op kosten van de wel werkenden Vlaamse koppels. Kortom om zijn kiespubliek beter onder de markt te hebben, moet er 2Mia extra uitgegeven worden, zonder een waterkansje op resultaten. En moeten daarbij ook kinderen van gewone ouders mee verplicht in het bad. Zolang er geen beterschap is op de kwaliteit van de “nieuwelingen”, zolang tegenstrijdige (ook aan de mensheid) normen en waarden binnen hun gezinnen getolereerd worden (denk maar aan de verhouding man/vrouw, jongen/meisje), zolang de uitkeringsinfuus blijft stromen zal ook dit idee weinig meeval kennen. Het laffe aan Rousseau is dat hij het probeerde te vermommen als zijnde een algemeen probleem waar zijn oplossing voor iedereen moest gelden, terwijl het kernprobleem de gevolgen van massamigratie en de gevolgen op onze scholen en maatschappij in het algemeen zijn.

Plaats een reactie

Delen