Joe Biden (Shutterstock)

Joe Biden (Shutterstock)

Uncategorized

Kritiek op Biden nadat hij vragen over Afghanistan ontwijkt

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse president Joe Biden (Dem.) krijgt heel wat kritiek nadat hij weigerde om vragen van journalisten te beantwoordden over Afghanistan, na een persconferentie over het coronavirus.

Biden gaf woensdag een toespraak over het coronavirus, waarin hij het onder meer had over het aanbevelen van een derde coronaprik. Ook haalde hij uit naar Republikeinse gouverneurs die zich verzetten tegen mondmaskerplicht op school.

De meeste aanwezige verslaggevers hadden echter geen vragen over het coronavirus, maar wel over de chaotische terugtrekking uit Afghanistan. Biden ontweek de lastige vragen handig, door simpelweg meteen na de toespraak weg te wandelen.

In een interview met ABC, dat diezelfde dag werd uitgezonden, beantwoordde de president wel vragen over Afghanistan. Volgens hem hadden de Verenigde Staten geen fouten gemaakt bij de terugtrekking. “Ik denk niet dat we er zonder chaos konden vertrekken”, zei Biden. “Ik weet niet hoe dat in zijn werk zou zijn gegaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Kritiek op Biden nadat hij vragen over Afghanistan ontwijkt”

  1. Wat mij opvaltis, waar blijft de dagelijkse kritiek op Biden nu , Soenens van de VRT is nog maar even op het nieuws geweest, terwijl hij vorig jaar dagelijks zijn kritiek op Trump à volonté mocht komen spuien

  2. De VRT is de Belgische versie van de Pravda. President Biden heeft de juiste beslissing genomen met een einde te maken aan een twintig jarige oorlog die oorlogsmisdadiger George W. Bush begonnen was. Quid de huidige chaos? De Afghaanse regering neemt de vlucht vooruit en uiteraard vlucht het leger en de paniek slaat toe bij de bevolking. Dat was ook zo in 1940 toen de Belgische regering hals oer kop vluchtte met koffers vol geld naar Frankrijk en hierdoor paniek veroorzaakte bij het leger en burgerbevolking. De regering legde onterecht de verantwoordelijkheid bij koning Leopold III voor de wapenstilstand. Maar die kwam er omdat het leger oorlogsmoe was en zich massaal overgaf aan de Duitsers. Laten we niet vergeten dat het pacifisme sterk aanwezig was bij de bevolking tijdens het interbellum. Na twintig jaar oorlog (Afghanistan) zou een mens voor minder oorlogsmoe worden. Uiteraard zitten er demagogen in Europa achter hun pc of voor de tv camera’s of in de kranten de apologie van de oorlog te voeren. De hypocrieten.

  3. Er valt hem niets te verwijten landen die nu het hoge woord voeren of zij die ooit tegen deze oorlog waren staan vandaag op de barricaden te roepen maar hun bijdrage in heel deze oorlog was zeer gering ja Amerika is de macht bij uitstek maar veel ondersteuning was er niet nu kregen de Afghanen een militaire uitrusting die de meeste landen overstijgt alleen werd deze bij dag een gewoon overhandigd aan de vijand en plots wil iedereen weg zij die hier het statuut van vluchteling genoten gingen terug op verlof en zitten nu te huilen om hulp onvoorstelbaar wie begrijpt dit nog hier als vluchteling opgevangen omdat ze vreesden voor hun leven om dan terug te gaan is dit nog serieus te noemen en als klap op de vuurpijl moeten wij al hun familieleden er ook bij nemen maar men gaat streng toezien ook al heerst er chaos en men garandeerde ons dat daar geen terroristen zullen tussen zitten ik ben benieuwd ondertussen wachten de mensen in Wallonië nog steeds op hulp dus na de Vlamingen zijn zij ook niet meer van belang

  4. Dat we nu niets van Soenens horen is omdat hij een Democratische (linkse)activist is en geen neutrale objectieve journalist.Zowat het ganse Belgische/Europese/Amerikaanse journalisten leger is in hetzelfde bedje ziek.

Plaats een reactie

Delen