Witte Mars na dood Mireille Knoll. Foto Photonews.

Witte Mars na dood Mireille Knoll. Foto Photonews.

Uncategorized

Yacine Mihoub veroordeeld tot levenslang voor antisemitische moord op Mireille Knoll

Ruben Notteboom

Het Hof van assissen in Parijs heeft afgelopen woensdag, 10 november, Yacine Mihoub veroordeeld tot levenslang voor de moord op Mireille Knoll. De feiten speelden zich af in 2018. Hij had antisemitische motieven.

De jury volgde de eisen van de advocaat-generaal die de maximumstraf eiste. Daarom werd Yacine Mihoub veroordeeld tot levenslang. Hij kan mogelijk na 22 jaar weer vrijkomen. De bal ging aan het rollen in maart 2018. Toen werd het lichaam teruggevonden van de 80-jarige Mireille Knoll in haar appartement. Knoll werd met elf steekwonden om het leven gebracht.

Medeverdachte vrijgesproken voor moord, niet voor beroving

Medeverdachte Alex Carrimbacus werd vrijgesproken voor de moord, maar hij werd wel schuldig bevonden aan diefstal. Hij zou de dame beroofd hebben. Ook aan deze beroving werden antisemitische motieven gelinkt. Hij krijgt een celstraf van 15 jaar die hij zeker voor twee derde moet uitzitten

Het was een heftige rechtszaak. De twee mannen bleven elkaar beschuldigen van de fatale klappen en messteken. Uit onderzoek bleek dat Yacine Mihoub als enige verantwoordelijk was voor haar dood. De advocaat-generaal spreekt van een “uitzonderlijk wrede moord”. Ook de moeder van Mihoub, die naast het slachtoffer woonde, werd veroordeeld. Ze zou geknoeid hebben met het bewijsmateriaal en het moordwapen hebben verstopt. Ze kreeg een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan minstens één jaar moet uitgezeten worden.

Yacine Mihoub had antisemitische motieven voor de moord op Mireille Knoll

Volgens Alex Carrimbacus vermoordde Yacine Miboub de vrouw omdat “Joden een betere situatie hebben”. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat Mihoub belangstelling had voor radicaal islamisme. Door het geknoei met het bewijsmateriaal, de tegenstrijdige verklaringen en het vele onderzoeksmateriaal, duurde het twee jaar om het onderzoek tot een conclusie te brengen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen